Lelaki adalah Ujian bagi Wanita

Friday, 29 January 2016

Assalamualaikum :)

Fuhhhh dah lama giler i x update blog....last updated,last year kot.omaiiiiii :p

Sebenarnya,takde cite menarik pun nak share.cumanya apabila ada masa free ni,nak buat sesi luahan perasaan kat sini.sudah tak tertanggung rasanya bebanan perasaan ni.uwaaaaaaaa :(.....

Taktau nak mula dari mana....huhuhu....almost 5 tahun lepas,i kenal dengan sorang laki ni.kawan yang kenalkan.bagi i,dia seorang kawan yang baik dan sangat memahami.bila2 je i need someone to talk to,dia selalu ada.selalu bagi kata² semangat untuk i apabila i rasa down.makin lama i kenal dia,kami makin rapat.senang cite,takde rahsia la antara kami.

Tapi,ku sangkakan panas hingga ke petang...rupanya hujan di tengah hari.last year,dia bgtau yg dia hanya anggap aku sebagai kawan je selama ni.ok,aku boleh terima.tapi yang buat aku rasa sedih sangat² apabila dia sangat² berubah.dia dah tak macam dulu.berubah sangat². Apabila dia berubah 360° macam tu, i memang sedih sangat.mulanya i sangka dia stress sebab dia final year pjj,mesti byk assignment nk kena buat,mana nak siapkan final year project lagi. Tp apabila semua dah settle dan dia masih sama,memang dia dah berubah.uwaaaaaa sedihnya.ye la,terlalu banyak kenangan tetiba je jadi macam ni.bila semuanya berubah sekelip mata,mesti la akan ada rasa sedihkan.feeling maybe change,but momories dont.

Sebelum ni,ada kawan² dia yg msg i bgtau tentang dia.tapi i tak peduli semua tu sebab i kenal dia.dorang saje je cakap mcm tu,maybe jeolous.dan sungguh i tak faham kenapa seorang kawan sanggup burukkan kawannya sendiri.ermmm dunia owh dunia.

Walau apapun terjadi antara kita,i tetap bersyukur kepada Allah sebab diberikan peluang untuk kenal awok.mungkin kita ditakdirkan untuk bertemu tetapi tidak ditakdirkan untuk bersama.sesungguhnya,Allah adalah sebaik² perancang.kita merancang,Allah juga merancang.dan perancangan Allah adalah yang terbaik. Saya akan sentiasa doakan yang terbaik untuk awok walaupun kita dah x berhubung seperti dulu.sebagai kawan,sy akan selalu doakan awok sebab awok pernah bahagiakan sy,pernah menjadi pelangi dalam hidup sy.terima kasih Allah sebab pinjamkan dia untuk hambaMu ini.



Hokeyyyyy dah selesai sesi luahan perasaan.sila jangan menyampah hokey...daaaaaa

1 comments:

Irnie Sharima Basir said...

Nor.. I like the positivity in you..
Keep writing.. Akak pun dah lama tak fefeeling dgn blog akak, lepas ada anak² ni.. Memang rindu sangat nak blogging semula.. Insyaa Allah soon.. Nak bercinta semula.. Hehe..